Proiectorul este un corp de iluminat folosit pentru iluminarea terenurilor de sport, santierelor, curtilor, gradinilor, monumentelor sau a altor suprafete care au nevoie de iluminare puternica pe timp de noapte.

Odata cu descoperirea tehnologiei LED si proiectoarele au trecut intr-o alta era. De acum iluminatul a devenit mult mai eficient si mai prietenos mediului.

Tehnologia LED ofera utilizatorilor sa realizeze economie de energie de pana la 80% fata de sursele de iluminat clasice.

De asemenea, cu ajutorul tehnologiei LED s-a obtinut o fiabilitate mult crescuta, cea ce a condus la costuri mai mici in privinta mentenantei.

Proiectoarele LED sunt de disponibile in 3 variante: COB, SMD si MICRO.

  • SMD (Surface Mounted Led sau LED montat la suprafata)
  • COB (Chip On Board - chip montat pe suprafata placii baza)
  • MICROLED ( COB încapsulat)

Proiectoarele LED de putere au capacitatea de a oferi peste 80 lumeni/watt consumat. Un exemplu bun de astfel de proiector este Proiectorul LED SMD 300W IP65 6400K care ofera o capacitate de iluminare de 24000 lumeni, aceasta valoare fiind obtinuta pana la descoperirea tehnologiei LED prin consumul echivalent a 1500W.

Acest tip de proiector este comercializat pe site-ul www.led-ieftin.ro specializat in comercializarea produselor din categoriile Corpurilor de Iluminat, Surselor de Iluminat si a altor produse de iluminat.

De asemenea, pe acest site gasiti o gama larga de proiectoare LED, proiectorul mentionat fiind doar un exemplu.